top of page

Specialisaties

Voetverzorging bij diabeten

Diabetespatiënten hebben vaak last van problemen ter hoogte van hun voeten zonder het zelf te weten. Door klanten te screenen gaan we problemen herkennen, eventueel behandelen en doorverwijzen. 

Voetverzorging bij reumapatiënten

Voeten van reumapatiënten vragen extra zorg. Hun voeten zijn meer kwetsbaar en gevoeliger dan de voeten van gezonde mensen. Voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, 'slijtage' in de gewrichten en standveranderingen.

Tamponages 

Vaak komen we tijdens de behandelingen ingegroeide nagels tegen, al dan niet gecombineerd met likdoorns in de nagelwal. Na een goede voorbereiding van de nagelomgeving kan een tamponage met gepaste materiaal voor de klant een wereld van verschil maken.

Onychoplastie

Wanneer tijdens een behandeling een gedeelte van de nagel moet worden weggenomen, bij een nagel die onnatuurlijk uitgroeit zoals een stootnagel of bij een behandelde schimmelnagel is onychoplastie of nagelreparatietechniek een goede oplossing. Deze techniek is zeer veelzijdig en kan bij veel nagelproblematieken een uitkomst bieden.

Orthoplastie

Een orthese is een hulpmiddel om bestaande teenafwijkingen te corrigeren of pijnpunten te ontlasten. Siliconenortheses kunnen voorkomen dat een klacht verergerd. Voor drukontlasting en bescherming wordt er meestal voor een zacht orthesemateriaal gekozen.

Instituut Vanessa is ook te vinden op www.pedicure-info.be 

bottom of page